8 csodálatos napi kirándulás Nagoyából

Ha arra kérem Önt, hogy tartsa fel a japán városokat, amelyekkel ismeri, akkor Nagoya valószínűleg az első lesz, aki Tokió, Yokohama és Osaka után eszébe jut. Nem meglepő; Nagoya a Japán negyedik legnagyobb beépített városa és az egyik legnépesebb, körülbelül 2,3 millió lakos otthona.

Nagoya az ország egyik leginkább elért úti célpontja, amelyet a Chubu Centrair Nemzetközi Repülőtér szolgál fel, amely évente több mint 11 millió utazó használja a 8. legforgalmasabb és használja. Számos turista, aki megnézi Nagoya -t, Nagoya -ban marad. Persze, ennek a nyüzsgő városnak nagyon sokat kell kínálnia: dinamikus bevásárlóközpontok, felejthetetlen ételek és egy híres kastély, csak néhányat említve.

De sok utazó elhanyagolja azt a tényt, hogy Nagoya a legendás, a Shoryudo nevű legendás terület fő kapuja, amely „emelkedő sárkányt” jelent. A hely a nevét az alakjából kapta, amely egy sárkányhoz hasonlít, amely felkelni és repülni. Ez nem hivatalos közigazgatási régió. Valójában a kilenc prefektúra, amelyek a Shoryudo -t alkotják, két sokkal elismert osztáshoz tartoznak: a Chubu Region Toyama, Aichi, Fukui, Gifu, Ishikawa, Nagano és Shizuoka; és Kansai Mie és Shiga.

A Shoryudo legérdekesebb látványosságai közül sokan könnyen elérhetők Nagoyából. Csak a múlt héten a régiót alkotó területek idegenforgalmi testületei meghívtak minket, hogy első kézből megtapasztalják azt, amit Japán ezen oldala kínál a turisták számára! Ebben a bejegyzésben két prefektúrára összpontosítunk: a rusztikus, de magával ragadó Gifu -ra és a sokkal modernabb Aichi -ra, ahol maga Nagoya található.

Még több ADO nélkül itt van 8 úticél, amelyeket Nagoya -ból nézhet meg egy napos turnén!

Mi vonatkozik ebben az útmutatóban?

Shirakawa-go
Takayama
Gero Onsen
Hida Furukawa
Gujō Hachiman
Gamagori
Inuyama
Okazaki
Hogyan lehet megkerülni Shoryudo
Hogyan szerezzünk japán vízumot
További javaslatok a YouTube -on

Shirakawa-go

Utazásunk előtt sok nagyon izgatott voltam a Shirakawa-Go miatt! Ez az idilli falu Gifu ōno kerületében úgy néz ki, mintha egyenesen egy ünnepi üdvözlőlapból jött volna ki! De ebben a faluban sokkal több van, mint a megjelenés. Ez egy UNESCO világörökség része is, amely a hagyományos Gassho-Zukuri farmházakkal rendelkezik, amelyek közül néhány több mint 250 éves. Ezeknek a házaknak a tetőfedő stílusát „imádkozó kezek” -nek hívják.

Shirakawa-go tél elején. Még nincs hó.
Én sétálok Shirakawa-go!
Noha a falu az év bármely szakában csodálatosnak tűnik, azt mondják, hogy télen sok varázslatos, amikor a hó a parasztházakat sapkázza. De ha október hónapban tartózkodik a környéken, ne hagyja ki a Doburoku fesztivált október 14–19-én, a fő ünnepléssel október 14-én és 15-én.

Ne hagyja el étkezés nélkül az Irori -ban, a falu számos népszerű éttermében, amely hagyományos japán ételeket szolgál fel. Vásároljon egy beállított ételt a HOBA MISO -val, egy edényt, amely HOBA -t használ, egy magnólia levelet, ahol a Miso paszta és egyfajta fehérje (TOFU) főzött. A beállított étkezés csak 1620 -ra kerül.

Hogyan lehet odajutni: A Nagoya-i Meitetsu buszközpontból vegye be a Gifu buszt (Shirakawa-Gō Express Line). Szálljon le a Shirakawa-Gō buszmegállónál. Utazási idő: 2 óra, 53 perc. TARAL: ¥ 3900.

Takayama

A Gifu Hida régiójában található Takayama jól ismert jól megőrzött épületeivel és a széles körben ünnepelt Takayama fesztiválról, amely minden áprilisban és októberben, a tavasz és ősszel kezdődik.

Takayama szó szerint azt jelenti, hogy a „magas hegy”, ami alkalmas, mert Japán északi Alpja veszi körül. Ez a magányosság lehetővé tette a város számára, hogy kifejlesztsen egy különálló varázst, amely kiemeli annak kultúráját és történelmét. A térség alapvető látnivalói között szerepel a Takayama Jinya, az edo-periódus kormány épülete, amelyet a Tokugawa Shogunate használ az adók beszedésére és a bírósági tárgyalások elvégzésére. Belül megnézheti az irodákat, a konyhát, a kerteket és még a kínzási kamrát is, mind érintetlenül.

Csak egy rövid sétára a Jinya-tól Takayama közismert régi utcái, amelyeket elsősorban jól megőrzött kereskedőházak szegélyeznek. Manapság sok épületet olyan üzletek foglalnak el, amelyek ajándéktárgyakat, kedvéért és kíváncsi gyűjteményeket árusítanak. Ezek közül az üzletek közül sok teljesen ingyenes ízét kínálja, biztosítva a jó vásárlást minden alkalommal.

Az egyik reggeli piac Takayama -ban.
Shinhotaka kötelező!
A Takayama City-ben is található a Shinhotaka kötélpeway, az egyetlen kötelező Japánban, dupla emeletes gondolokkal. De sokkal több, mint a kábeltelevíziós autók, maga a webhely lenyűgöző. A kilátásból örömmel láthatja el a környező csúcsok panorámás kilátását. Ha sokkal több ideje van, próbálja ki az Onsen -t. Ez a terület figyelemre méltó, ha több mint 100 kültéri forró fürdőt használnak!

Hogyan lehet odajutni: A Meitetsu buszközpontban menjen busszal a Takayama Hida buszközpontba. Utazási idő: 2 óra 40 perc. TARAL: ¥ 2980.

Gero Onsen

A forró fürdőkről beszélve, a Gero City egy másik közismert Onsen rendeltetési hely a gifu prefektúrában. két folyó vágja le – a folyó elrejtése és a labirintus folyó – a terület 90% -át erdők és hegyek borítjákMt. Ontake, a második legmagasabb vulkán Japánban. Ha a nyugalom után vagy egyszerűen csak pihenni szeretne, ez egy fantasztikus választás az Ön számára.

A Gero Tourism által kínált fotó
Azt kell mondanom, hogy ez volt a kedvenc megállóm Gifu -ban. A kicsi, csendes városok mindig ellopják a szívemet, és Gero pontosan ezt tette. Ennek a kis városnak minden sarkában annyira filmes, minden romantikus zümmögés, nem tudtam segíteni, de fontolgattam, hogy a következő forgatókönyvhöz használják. Az ellenállhatatlan karizma van, amelyet nem tudok szavakba fogalmazni.

Télen minden szombaton a kormány tűzijátékot rendez, a legjobban látható a Hida folyó áthaladó hídjától. Ha Nagoya -ban vagy Takayamában tartózkodik, és van szombatod, hogy tartson, időt töltsön Gero -ra!

Kép jóvoltából a Gero Turisztikai Testület
Hogyan lehet odajutni: A Nagoya állomástól eljuthat a vonattal a Gero állomásra. Utazási idő: körülbelül 2 óra. TAAL: ¥ 2270 + ¥ 1830 ülésdíj. Ha azt tervezi, hogy egy éjszakán át Gero -ban marad, akkor a Nagoya állomáson a Gero Station napi shuttle buszt indíthatja. Utazási idő: 2,5 óra. TALÁLAT: ¥ 2800, ¥ 3700. A transzferhez foglalásra van szükség.

Hida Furukawa

Két szavam van neked: a neved. Ha nem csengő csengő, mit csináltál az életeddel?

A neved (Kimi no Na WA) egy 2016 -os anime film egy Tokióból származó fiatal fiúról és egy Itomori nevű fiktív városból származó lányról, aki titokzatosan cseréli a testeket. Ez a film annyira sikeres volt, hogy minden idők legmagasabb anime-filmjévé vált, és a világon a kilencedik legmagasabb bruttó film. Mit kell befejeznie ezzel a bejegyzéssel? Nos, Itomori lehet egy kitalált város, de egyértelműen a Gifu prefektúrában volt. Széles körben úgy gondolják, hogy egy igazi hely után – Hida Furukawa – modellezhető.

A film új életet lélegzett a Hida Furukawa -ban, és elindította turisztikai tevékenységeit. A látogatók láthatják azokat a foltokat, amelyek inspirálták a filmet. De sokkal több van, mint a film referenciái.

Furukawa egy apró, régi kastélyváros, még kisebb, mint Takayama. De a Takayama -hoz hasonlóan, az utazási könyvekben tárgyalják a Heritage utcáinak és házaknak, valamint a fesztiválnak. Ne hagyja ki a Takumikan Múzeumot, amely bemutatja az ács történetét a városban.

Hogyan lehet odajutni: A Nagoya állomástól vegye be a Limited Express Hida vonatot a Hidafurukawa állomásra. Utazási idő: 2,5 óra. TALÁLAT: ¥ 3350 + ¥ 2160.

Gujō Hachiman

A Riverside City, Gujo legismertebb három dologról ismert: ivóvízük, nyári táncfesztiváljuk és élelmiszer -replikaiparuk.

Amikor megérkeztünk Gujo -ba, az egyik első dolog, amit útmutatónk azt mutatta, hogy a vízi utak. Két okból is elképesztő: ezek továbbra is ugyanúgy működnek, mint az 1600 -as években, amikor építették, és hogy ezek továbbra is a helyiek elsődleges vízforrása a mai napig. Így tiszta ezek a csatornák és milyen szép a víz!

Gujo szintén jól ismert a 400 éves nyári táncfesztiválról is, amely egy óriási rendezvényen japán több százezer ember vett részt. A résztvevők kimonót és facipőt viselnek, miközben egész éjjel előadják a Bon-Odori táncot. A táncot a Gujo Hachiman Múzeumban kiemelik, ahol megtanulhatja a fesztiválon végrehajtott néhány rutinot is.

Gujo csendes városa.
Ez vagyunk a Gujo tánc oktatóinkkal.
Végül ismeri azokat az őrülten ésszerű replikákat, amelyeket az éttermek előtt mutatnak be? Ez a Gujo egyik fő terméke. Az Iwasaki mintában a Same Village -ben kipróbálhatja az élelmiszer -másolatok készítését viasz segítségével! A személyzet az egész ülésen tanít és segít. A kezdőknek saláta- és tempura mintákat készítenek. Bonyolultnak tűnik, de nagyon könnyű volt, ha csak szorosan követi az utasításokat!

Gamagori

Négy napos Gifu hegyvidékének feltárása után ideje volt belépni Aichi prefektúrába. És fiú, mi a különbség! Az egyik első megállónk a Laguna Ten Bosch volt, egy hatalmas vidámpark -komplexum a Gamagori -ban. Gondolj úgy, mint Aichi válaszát Osaka Universal Studios -ra és Chiba/Tokió Disneyland -re. Csak furcsabb.

A Laguna Ten Bosch több zónára oszlik, beleértve a Lagunasia -t, egy szórakoztató parkot, izgalmas túrákkal; Laguna Flower Lagoon, egy hatalmas kert lenyűgöző virágzással; Laguna megvilágítás és 3D térképezés; Laguna Spa, forró forrásokkal; fesztiválpiac, széles választékkal vásárlási és étkezési lehetőségekkel; És a Henn Na Hotel, egy szokatlan szálloda, amelyet úgy tűnik, hogy a robot dinoszauruszok vezetik! Az utolsó különösen érdekes volt. Először hallottam róla a Netflix Dark Traveler egy epizódjában, tehát arra gondoltam, hogy személyesen láthassam. A szálloda nem igazán személyzet nélküli-van néhány emberi munkavállaló-, de a bejelentkezési és fogadási feladatok közül sok önmagában végezhető el a beszélő elektronikus jura barátok támogatásával.

A Henn Na Hotel a beszélő robot dinoszauruszokkal foglalkozik.
Az egyik megvilágítás a Lagune Ten Bosch belsejében
More illuminations and flower Lagoon
Strawberries!
Gamagori Orange Park
Also in Gamagori are two fruit-picking farms! VagyAz angák és az eper a város legfontosabb termékei. Az Orange Parkban eltölthet egy kis időt a felfedezéssel, miközben a gyümölcsöket szedheti. Még olyan sok narancsot is fogyaszthat, amennyit csak akar egy meghatározott időszakon belül. Csak egy rövid sétára az Orange Park -tól egy eperfarm, ahol szamócát is választhat!

Inuyama

Inuyama kastély
Japán szinte minden nagyobb városának megvan a saját kastélya. Osaka és Nagoya a világ két legismertebb világszerte. De ezek csak rekonstrukciók. Az igazság az, hogy csak öt az eredeti kastély, és nemzeti kincsnek tekintik: Himeji, Hikone, Matsumoto, Kochi és Inuyama. Az öt közül az Inuyama a legrégebbi, 1440 -ben fejeződött be.

Az Inuyama kastély a Kiso folyó mellett áll, amely elválasztja Gifut és Aichi -t. A torony tetejéről könnyedén láthatja mindkét prefektúrát, sőt még Nagano hegységét is megnézheti. Még a Nagoya magas épületei is innen láthatók.

A kastélytornyokat Oda Nobuyasu, Oda Nobunago nagybátyja, a japán történelem egyik legerősebb daimyō alatt építették. Ezután a tulajdonjogot áthelyezték a Naruse klánba, és évszázadok óta, 2004 -ig, amikor a jogokat átadták az Aichi Oktatási Testületének, átadták

Elmentünk az ősz késői/téli szezonjában, és színes lombozat veszi körül: élénkvörös és narancs díszítette a kastély területeit. Nem túl messze van egy festői régi utca, amelyet a kastély figyelmen kívül hagy.

Okazaki

Hogy őszinte legyek, amikor az útmutatónk azt mondta nekünk, hogy miso gyárba megyünk, nem voltam túl izgatott a kilátás. Arra gondoltam, hogy ez csak egy újabb gyári túra lesz. De tévedtem.

A Hatcho Miso-No-Sato nem csak a MISO gyártóüzem. Ennél is fontosabb, hogy egy történelmi hely volt, amely bepillantást nyújt Japán ezen részének kulináris hagyományába. A Hatcho Miso -t állítólag azok alapították, akik támogatták a Tokugawa Ieyasu ellenségét, aki elvesztette a csatát. Az életéből elmenekült, majd menedéket vett egy távoli buddhista templomban, ahol megtanulta és tökéletesítette a Dark Miso különleges keverékének készítését. Amikor visszatért, Miso márkája slágerré vált. Okazaki akkoriban Tōkaidō mentén volt, az út, amely Kyotót és Edo-t (a mai Tokió) és a történelmi Japán öt fantasztikus útjának egyike volt. Ez a hely garantálta az ügyfelek stabil áramlását az ország számos részéről.

Az új PAL Bella, amelyet a Hatcho Miso hatalmas hordói törpettek!
A miso-készítési folyamat nem könnyű. Félelmetes időt és még nagyobb erőfeszítést igényel. A MISO keveréket cédrushordókban tárolják. Ezután a folyótól három tonna hatalmas szikla van rakva a tetejére, amikor erjesztett és érett. A teljes folyamat néhány évig tarthat a befejezéshez. A létesítmény utazásai ingyenesek, és a séta végén van egy szabad ízű állomás.

A Hatcho 8-Cho-t jelent, utalva a helyszín és az Okazaki kastély (870 m) közötti távolságra, amely a város újabb történelmi mérföldkője. A kastélyt 1455 -ben fejezték be, de a Matsudaira klán átvette 1524 -ben.

Hogyan lehet megkerülni Shoryudo

Noha vonattal lehet utazni, a legkényelmesebb módja a busszal való megkerülésnek. A gifu prefektúra úticéljaihoz (a fenti 1-4. Tétel) a Meitetsu különféle Shoryudo buszátutalásokat biztosít, amelyek lehetővé teszik a korlátlan utazást a régió számos alapvető úticéljába és onnan. A legnépszerűbbek közül kettő a következők:

3 napos bérlet: Takayama-Shirakawago-Kanazawa tanfolyam. Ez a buszbérlet lehetővé teszi a korlátlan utazást az autópálya buszokon a repülőtér, a Nagoya, a Gifu City, a Takayama City, a Shirakawa-Go és a Kanazawa és a Toyama felé. Ár: ¥ 7500.

5 napos átadás: széles tanfolyam. Ez a jegy korlátlan hozzáférést biztosít mind az autópálya -buszokhoz, mind az útbuszokhoz olyan fő látnivalókhoz és onnan, mint a Közép -Japán repülőtér, a Gifu City, a Gero City, a Takayama, a Gokayama, a Shirakawago és a Shinhotaka. Ezen kívül a Toyama, a Kanazawa, a Matsumoto és a Takaoka is fedezhető.

A Klook kedvezményes árakat biztosít ezekre a buszbérletekre!

✅ Foglaljon ide egy passzot!

Hogyan szerezzünk japán vízumot

Ha Fülöp -szigeteki passzot tartasz

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *