Az NM esettanulmányi projektje: A gondolkodásmód megváltoztatása és a költségvetés létrehozása

Feladva: 11/3/15 | 2015. november 3 -án

Néhány hónappal ezelőtt bejelentettem egy új esettanulmány-programot, amelyben az olvasók keresztmetszetével dolgoznék, és segítek nekik az utazásuk megtervezésében és végrehajtásában, az utazási tervezés minden szakaszán átmentem, és egy ütemterv létrehozását az álmuk felé. –

És azt mondtam, hogy az út mentén megosztom a történeteiket, hogy inspirálják és segítsenek a saját utazásának megtervezésében.

Négy hónappal ezelőtt bemutattam az esettanulmány résztvevőivel, és most itt az ideje, hogy frissítsük Önt az előrehaladásukról! Exsztatikus vagyok, hogy megosszam veled a történeteiket.

Jianne

Jianne egy 27 éves Manila irodai munkás, aki a következő évben kéthetes nyaralást keres. A Fülöp -szigeteken élve nincs hozzáférése az utazási hackeléshez, de rengeteg vízumkorlátozással és gyenge valutával rendelkezik. És figyelembe véve, hogy a családja nem engedi, hogy felsorolja lakását vagy lakását az Airbnb -en, kreatívnak kellett lennünk.

Az első lépés azonban az volt, hogy Jianne -t megváltoztassa gondolkodásmódját, figyelembe véve, hogy egy kicsit kiadott. Szeret vásárolni!

Az első célom az volt, hogy költségvetéssel szerezzem és megváltoztassa a kiadási magatartását. Meg kellett szerelnünk, hogy csak az igényeire költözzön, és megerősítse azt az elképzelést, hogy minden extra kiadás késleltette az utazását.

Nem tudhatja, mit kell vágni, ha nem tudja, hová megy a pénz, ezért arra késztettem Jianne-t, hogy nyomon kövesse az összes költségét, hogy láthassuk, hol volt az alacsonyan lógó gyümölcs. Azonnal visszavágtuk a filmeket, az étkezést, a taxi túrákat és a vásárlását. Jianne még soha nem követte nyomon a költségeit, tehát ideális távolságra láttuk, hogy sok apró dolog is volt, amit vissza tudott volna vágni anélkül, hogy megváltoztatná az életmódját.

Az elején Jianne erősen indult, de az elmúlt néhány hónapban megbotlott. Megállította a költségeinek nyomon követését, egy kicsit tovább ment, és összességében leesett a kocsiból.

De a tökéletesség nem a cél, és rájött a hibái. Most már ajánlott, és fontolóra veszi, hogy ez keményebben kezdett dolgozni a költségeinek nyomon követésében és csökkentésében. Hogy szavaiba tegyem:

Az elmúlt hónapokban követjük és megpróbáltuk csökkenteni a költségeimet. Eleinte könnyűnek hangzott, de amikor elkezdtem csinálni, nehezebb volt, mint gondoltam. Értékes volt a felesleges költségeim megcélzása – nem csak az utazáshoz, hanem személyes rutinként is. Rájöttem, hogy határozottságra van szüksége, és összpontosítson arra, hogy mi a prioritása, amikor megpróbálsz költeni, még egy snackért is.

Nehéz folyamat az, hogy hogyan nézzük meg és költse el a pénzt. Nagyon sok rossz szokást vonzunk, és számítottam néhány mártásra. De visszatérünk az ideális pályára.

És ez elengedhetetlen a megjegyzéshez – könnyű elkészíteni ezt az új költségvetést, és azt gondolni, hogy egy éjszakán át megváltozik -, de nem vagy. Időbe telik, és ha megbotlik, jobb, ha visszalép, felismeri a hibáját, és frissen kezd. Lehet, hogy Jianne nem lehet pénzben közelebb az utazásához, de mentálisan sokkal közelebb van, és úgy érzem, hogy egy sarokba fordultunk.

Diane

Diane, egy 59 éves kanadai, fix jövedelemmel rendelkezik. Ő és házastársa vidéken élnek a nyugdíjukon. Nincs mód arra, hogy növelje jövedelmét, vagy sok előnyt élvez a megosztó gazdaság számára, mint például az Airbnb (és ezt nem igazán akarják megtenni).

Diane évek óta álmodozott az utazásról, de soha nem gondolta, hogy a megfogásában van. Jianne -hez hasonlóan Diane -nek meg kellett találnia a módját a költségek minimalizálására, hogy sok korlátozott jövedelmét megtakarítson. Van egy nyugdíjazási megtakarítási számlája, de el akarjuk kerülni, hogy a lehető legnagyobb mértékben becsapják ezt, figyelembe véve, hogy ennek sok évig kell tartania!

A Jianne -hez hasonlóan elkezdtük nyomon követni a költségeit. Megkapott egy megfizethetőbb telefonos tervet, abbahagyta az étkezést, elkezdte az étkezését, hogy elkerülje a szükségtelen ételeket, és abbahagyta a felesleges vásárlásokat a dolláráruházból.

Sőt, figyelembe véve, hogy Kanadában tartózkodik, megkaptuk neki egy TD Aeroplan kártyát (utazási hitelképességi kártya), így a következő évben elkezdheti mérföldeket egy ingyenes Ausztráliába történő járat felé.

Ez valóban elengedhetetlen, mert figyelembe véve, hogy rögzített jövedelmű, csak annyit tudunk megtakarítani, de figyelembe véve, hogy van egy évünk, amíg elmúlik, ez rengeteg időt ad nekünk arra, hogy mérföldeket kapjunk ingyenes járatokhoz.

Diane pénzt hagyott az asztalon azáltal, hogy a költségeit betéti kártyával fizette.

Diane nagyon keményen dolgozik, és rendkívüli eredményeket kapott. Havonta 20-50 dolláros CAD megtakarításról több mint 500 dolláros CAD megtakarításra ment! Megtanulta mindent megteremteni, mivel „ez elveszi az utazástól”, és a családja valóban a fedélzeten volt vele.

Most importantly, she’s convinced her spouse to cut back on his smoking. Not only is this phenomenal from a health point of view but financially it saves them a lot of money that can go toward her Australian dream trip. once her spouse realized how much he was spending on cigarettes and how much this indicated to his wife, he cut back a lot.

Here are her ownwords on her progress:

For over 10 years, I’ve said that I want to go on a world trip, and thanks to Matt I can now say that it’s going to happen. He has helped guide me through the obstacles of thinking I don’t have enough time or money. He has shown me ways to cut unnecessary expenses that helped fund my trip and even live better when I return. My spouse has cut down his smoking, I have my first rewards credit scores card, and finally feel I’m making progress towards my dream trip to Australia next year.

Given Diane’s fixed income, there’s not much we can do but cut expenses. We already saved $3,000 and, at the current rate, we’ll add another $5,000 to her bank account.

Jeremy

Jeremy has chosen to bow out of the case study program. I hope he gets to where he wants to go!

Sander and Jolien

This couple from the Netherlands is in terrific shape. They are working until they go away, and they make a lot more than enough money to afford their trip. They don’t really need my help on the financial side, though I’ve helped them get better at tracking their expenses (which they like doing), create a separate bank account for their savings, and work up an optimal budget for their trip.

They are on track to leave in June with plenty of funds. Here’s them in their own words:

We have been working with Matt for over four months now. He helped us supply insights into our finances. This way we could decrease our expenses by cancelling unnecessary expenses like coffee to go at the train station or ice creams. Matt also gave us a terrific tip: grade all expenses you want to make. If you grade it a 7 or higher, you are allowed to get it. Lower, you cannot. This is something we need to work on continually, because it is really easy to get something on an impulse.

As I got them to shift into a a lot more prudent mindset, we’ve minimized our calls to once-a-month check-ins, but starting in January, we’ll start looking into flights, gear, insurance, work visas, and minden más.

The Brandon Family

Besides those updates above, today I’m introducing you to the Brandons, new members of the case study program. I wanted to enlist a family also to show that it’s not all about being young or traveling solo.

The Brandons are a middle-American couple from Indiana with two young sons. The husband, Michael, is retired and wife, Jennifer, is a teacher taking a year off to explore the world with her sons before her oldest enters high school.

Jennifer is doing a lot of of the planning, so I’ll be working with her on how to save for four, get into travel hacking to earn points and miles, and deal with the booking and functional aspects of travel.

They don’t have any debt outside their mortgage and save roughly $2,000 USD per month while having $10,000 already saved for the trip. As they want to spend extended time in Europe, they have a long way to go before they leave in September 2016!

I think they’ll be a good example for other families who, while maybe not planning a year away, can see how to afford a trip for four, cut their expenses, and use travel hacking ideas to lower flight and accommodation costs!

***
So that’s everyone’s progress. The first real step toward successful world travel is getting your finances in order. That’s been the challenge over the last 3-4 months.

But now that everyone is on the ideal track and saving money, we can step to the next phase and start planning the actual trip. That’s where the real fun begins!

Until the next update!

– Matt

Hogyan utazzunk a világon napi 50 dollárral

My new York Times best-selling paperback guide to world travel will show you how to master the art of travel so that you’ll get off the beaten path, save money, and have a deeper travel experience. It’s your A to Z planning guide that the BBC called the “bible for budget travelers.”

Click here to learn a lot more and start reading it today!

Book Your Trip: Logistical ideas and Tricks
Foglalja le a járatát
Find a low-cost flight by using Skyscanner. It’s my favorite search engine because it searches web sites and airlines around the globe so you always know no stone is left unturned.

Foglalja le szállását
Foglalhatja a hostelét a Hostelworld -nál. If you want to stay somewhere other than a hostel, use Booking.com as they consistently return the least expensive rates for guesthouses and hotels.

Ne felejtsd el az utazási biztosítást
Travel insurance will secure you against illness, injury, theft, and cancellations. It’s detailed protection in case anything goes wrong. I never go on a trip without it as I’ve had to use it lots of times in the past. Kedvenc cégeim, amelyek a legjobb szolgáltatást és értéket nyújtják, a következő:

Biztonság (mindenki számára a legjobb)

Biztosítsa az utazásomat (a 70 év felettiek számára)

Medjet (for additional evacuation coverage)

Készen áll az utazás lefoglalására?
Check out my resource page for the best companies to use when you travel. I list all the ones I use when I travel. They are the best in class and you can’t go wrong using theM az utazásodon.

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *