7 things to do in Langkawi, Malaysia: Overnight schedule

“Left or right?” Our cab chauffeur asked us without a bit or urgency in his voice but the traffic lights blinked as if our lives depended on the decision. “If we go left, we can go straight to your hotel,” added the driver. “Right, let’s do an island tour.” My travel buddy and I looked curiously at each other on cue and, without saying a word, agreed that we ought to go right.

But I’m getting ahead of the story.

Langkawi Eagle Square
Langkawi was not even part of the plan. We intended to fly to Siem Reap and see the Angkor Wat. It was at the time when Cebu Pacific Air had yet to offer direct flights to Cambodia, so my friend and I chose to just take a connecting flight to Kuala Lumpur and then another to Siem Reap, both legs through AirAsia. We were both very thrilled to experience Cambodia because it had always been on our bucket list. Unfortunately, something unexpected happened, and we chose to drop the whole Angkor idea and take a detour.

So our connecting flight tickets would not go to waste, we agreed to just explore Peninsular Malaysia instead. I had been to Kuala Lumpur and Malacca, so they’re off the table, leaving us with three other destinations: Penang, Cameron Highlands, and Langkawi. Our trip would only last six days but we really wanted to experience all three of them. because it has always been my practice to visit the farthest first, we had to travel to Langkawi straight from Kuala Lumpur.

Langkawi is an archipelago of 99 islands off the coast of West Malaysia in Andaman Sea. The archipelago takes its name from the main island, Pulau Langkawi, which was named after the numerous reddish brown eagles that abound in the area. located in the extreme northwest of Malaysia, it lies adjacent to the Thai border. In fact, you can already see parts of Thailand from here and there are direct ferries that take passengers to a nearby Thai island.

Mi vonatkozik ebben az útmutatóban?

Left or Right: Check-in or Tour
1. Kilim Geoforest Park
2. Tanjong Rhu Beach
3-4. Oriental village and Panorama Langkawi sky Cab (Cable Car)
5. Pantai Cenang
6. Orkid Ria seafood Restaurant
7. Langkawi Eagle Square

További javaslatok a YouTube -on

Left or Right: Check-in or Tour

The chauffeur of the cab we hailed to get to the hotel was really lovely and courteous. (I took his name but because this trip happened four months ago and I failed to write it down, it completely slipped my mind. What a shame!) before this trip, I read much about taxi fares in Langkawi and found out that the standard cost of a cab ride was RM25. When our chauffeur showed us his rates, we were pleased that they were the standard prices. When we reached the stoplight, he provided to take us on a tour.

“I can take you to your hotel fast for RM25, as originally planned; we will just turn left,” he explained. “But we can also reach your hotel by turning right, taking the long way. We will pass by some of the top destinations in Langkawi and we can make a stop at each site. By 2pm, we will be at your hotel, just in time for check-in. The cost of the trip is RM100 for the first 4 hours and RM25 per succeeding hour.”

I quietly did a quick calculation in my head. We were planning to visit four attractions in Langkawi, which implies six taxi rides. If we would spend RM25 per ride, that would be RM150. but of course, four hours won’t be enough to visit everything; maybe six hours would. That would be RM150. csak az azonos. but the idea of NOT struggling to find a cab at each stop was attractive. If we take the tour, the chauffeur would wait for us at each stop.

“Turn right,” I answered. “We’re taking the tour.”

1. Kilim Geoforest Park

The Kilim Geoforest Park was our first stop. Of all the things that Langkawi Island has to offer, it is probably the most popular and the one we were many thrilled about. In fact, before the cab ride, we planned on taking the slow boat and spending four hours cruising and sightseeing along the river alone.

Kilim Geoforest Park
We left our bags in the cab and purchased private boat tickets for the Mangrove trip for RM 200. The Mangrove trip highlights the following:

• The Bat Cave, actually a pair of small caves that have been home to numerous species of bats
• The Yacht Park, where dozens of private boats were docked
• The Floating restaurant and Fish Farm
• The Crocodile Cave
• The rock Formations

We also had a peek of the diverse and spectacular wildlife of Langkawi including some monkeys, snakes, and many especially, eagles! It is said that eagle-feeding is still being practiced here but I didn’t see it. Our boat and the other boat in the eagle area at the time of our visit both just viewed them hunt naturally. some of the tourists we encountered, though, claimed that it was still an ongoing practice. If that’s true, then that’s really, really sad.

2. Tanjong Rhu Beach

Tanjong Rhu Beach
Tanjong Rhu is a secluded beach that lieS a Langkawi fő szigetének északkeleti javaslatában. Az öböl tele van tejfehér homokkal, és a szárazföldön egy örökzöld fák szakasza határol, amely a Zambales -i Anawangin -öbölre és a Quezon -i Dampalitan -szigetre emlékeztet. A Langkawi más népszerű strandjaitól eltérően Tanjong Rhu nem zsúfolt és turisztikai. Gyors ebédeltünk egy kis étteremben itt. Itt nincs belépési díj.

3-4. Keleti falu és Panorama Langkawi Sky Cab (felvonó)

Azt állították, hogy a világ egyik legszorosabb, a Langkawi kábeltelevíziós autó egy újabb legfontosabb vonzerő Kedahban, Malajziában. A jegyiroda a Oriental Village -ben található, Machincang Mt. bázisán. A jegy felnőttek számára az RM30, a gyerekeknek RM20.

A bázisállomásról 1700 méterre vittünk egy sűrű trópusi esőerdőt a középső állomásra, amely 650 m magas, és a felső állomás 708 m. Az állomások között két csodálatos vízeséseket észleltünk, amelyek valószínűleg a Telaga Tujuh -vízesés és a keskenyebb Air Terjun Temurun (Temurun Waterfalls). Megfigyeltük a Machincang tartomány számos geológiai tulajdonságát is, amelyek 450 millió évvel ezelőtt alakultak ki. A látó fedélzet a felső állomáson különösen érdekes volt, mert akadálytalan 360 fokos kilátást nyújt a szigetcsoportra és még a szomszédos Thaiföldre is. Csak nem láttuk Thailandot onnan, mert a felhők csak úgy döntöttek, hogy blokkolják a véleményünket.

A felső állomástól a Skybridge-re néztünk, egy letartóztathatóan hatalmas és minden bizonnyal a helyen kívüli ember alkotta szerkezetre, amely a vastag erdő fölé emelkedett. Csak nem tudok sokat mondani róla, mert akkoriban bezárták az átalakuláshoz. A hivatalos webhelyük azonban itt írja le a vonzerőt:

A 2004 -ben befejezett felfüggesztett híd a Machinchang -hegy tetejére épül. A felső állomástól elérhető, a hídot egy 82 méteres magas pilonból felfüggesztik, és kb. 100 m -re lógnak a föld felett. Kihúzódik a táj fölött, hogy a látogatóknak megkülönböztetett térbeli élményt nyújtsanak, és hogy másként elérhetetlen helyekre hozzák őket, látványos kilátással, a Virgin Jungle felett. Nevezetesen, ellentétben egy egyenes híddal, ahol a vége mindig monoton módon látható, az ívelt híd látványosan változó perspektívát biztosít, amely feltalálja magát, amint az egyik tovább halad.

125 m hosszúságú méréssel a szerkezet a világ leghosszabb görbe felfüggesztési hídja közé tartozik, és az építése nem volt könnyű. A szolgáltatásoknak a következő kritikus elemeket kellett elemezniük; Szerkezeti kiegyensúlyozás egyetlen ponttól (a pilon teteje), az optimális súlykezelés és a terheléseloszlás, a híd előkészítése és a helyszíni telepítés. Az egész hídot minden elemében helikopterrel kellett felemelni a hegy tetejére, majd később a jelenlegi helyzetbe helyezték.

Érdekesnek hangzik, igen? Nagyon szégyen volt, hogy nem tudtuk megtapasztalni a hídot. Ez sokkal közelebbről felajánlotta volna az alábbi szőnyeg dzsungelet.

5. Pantai Cenang

Arra számítottunk, hogy elmegyünk egy vízesésre, de úgy döntöttünk. Hosszú nap volt, és már fáradtak voltunk. De mielőtt elindultunk a szállodánkba, egy utolsó megállást tettünk Pantai Cenangban, a sziget valószínűleg a legnépszerűbb strandján. Ez egy hosszú és széles fehér homok, a főútral párhuzamosan. Az idegenforgalom itt virágzik, tucatnyi étteremmel, üzletkel és szállodával, amelyek minden típusú utazót befogadnak – nászutasok, nyugdíjasok, emigránsok, családok és hátizsákos turisták.

Csak 10 percet töltöttünk a Pantai Cenang -ban. Nyilvánvaló, hogy a szállodánk éppen az út végén volt, ezért csak arra kértük a sofőrünket, hogy vigyünk oda minket, hogy jelentkezzünk be és dobjuk el a táskáinkat, és csak sétáljunk vissza a tengerpartra, hogy onnan nézzük meg a naplementét.

Pantai cenang naplemente
6. Orkid Ria tenger gyümölcsei étterem

Éjszaka a nagy, nagy vacsora volt az Orkid Ria -ban, amelyet sokan a legjobb tenger gyümölcsei étteremnek tekintünk abban a szalagban. Csak néhány méterre található a strandtól, a hely mindig tele van, különösen étkezési órákban. Ennek ellenére nem akadályozta meg minket a próbálkozásban. Miután várt egy üres asztalra, végre megkaptuk a kezünket a menüben.

Volt tigrisrák, egy egész tengeri sügér és egy tucat csirke satay kínai sült rizzsel, anélkül, hogy rájöttünk, hogy ez túl sok számunkra, még nekünk is. De ez volt az egyik legjobb vacsora, amellyel valaha is elkészítettünk mindent! Nagyon csodálkoztunk magunknak.

7. Langkawi Eagle Square

Másnap egy kicsit későn indult nekünk. Következő ütemtervünk volt a Penangi George Town régi városa. A kompot, amely odavisz minket a Kuah terminálról, a tervek szerint 14: 30 -kor indulnak. A beszállásra várva úgy döntöttem, hogy sétálok a terminál területén. A leginkább vonzó látvány természetesen a vöröses barna sas hatalmas 12 méter magas szobra volt, Langkawi szimbóluma.

SOAR LANGKAWI, SOAR!
Miután gyakorlatilag egy órás fényképeket készítettem és összekeveredni a szobor közelében lévő más turistákkal, úgy döntöttem, hogy visszamegyek aterminál, és csak lépj fel a kompra.

Langkawiban tartózkodásunk elég rövid volt, de nagyon kellemes volt. Nem találkoztunk semmilyen balesetben, és az emberek nagyon barátságosak és melegek voltak. Nem tudom, mennyit mentünk meg az utazás megtételével, vagy ha megmentünk, de nagyon örültem, hogy bár egyáltalán nem terveztük, azt mondtuk a sofőrnek, hogy forduljon jobbra. Volt egy rövid, de lekvárcsomagolású éjszakai tartózkodásunk Langkawiban!

És ó, egyébként, az egész sziget kötelességmentes!

Hogyan lehet odajutni: Kuala Lumpurból, Malajziából repülhet Langkawiba, és taxit vehet a Kilim Geoparkba. Érdemes lehet fontolóra venni az éjszakai alvó vonatot a KL Sentral Arau-ba (10 órás utazási idő, RM 54). Az Arau állomáson vegyen egy taxit Kuala Perlisbe (RM 25), majd szálljon fel a kompra a Langkawi -i Kuah kikötőbe (RM 18).

További javaslatok a YouTube -on

Kapcsolódó hozzászólások:

Tanjong Rhu Beach: Hiányzik a blues Langkawiban, Malajziában

Pantai Cenang és a szenvedély bűncselekménye Langkawiban, Malajziában

Orkid Ria Seafood étterem: hol lehet enni Langkawiban, Malajziában

Trópusi üdülőhely: hol tartózkodjunk Langkawiban, Malajziában

Panorama Langkawi kábeltelevíziós autó, Malajzia: 6 elvárható dolog

Malajzia-félsziget: 1 hetes minta

Langkawi, Malajzia: Költségvetési útikalauz

Hogyan lehet eljutni Langkawi -ba Kuala Lumpurból Sleeper Train és Ferry – Malajzia

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *