Silanguin Cove: A Zambales -ra

bekapcsolva a napomat már még azelőtt készítettem, hogy a hajónk eljutott a partra. Úgy éreztük, hogy az egyik horgászbotból egy kisebb vontató, amely a levegőbe ragadt, mint a zászló nélküli oszlopok. Randy, a napi hajósunk, elülsőre rohant, és a reggeli első fogásában is tekercselt: A Wahoo. „Tanguigue a tagalogban” – fordította le Harry, még egy társ.

Az adott nap rendeltetési helyünk a Silanguin Cove volt, a legutóbbi „újból felfedezett” strandok közül San Antonio -ban, Zambales -ben. Miközben sok hasonlóságot mutat a szomszédaival, a Silanguin teljesen a furcsa srác. Míg a nagsasa, a talisayin, valamint az Anawangin vulkáni hamu borítja, addig a Silanguint rutin homokkal vannak szétszórva. Nem fehérfehér. Még csak nem is bézs. A legjobb esetben szürke. Ne ítélje meg a strandot a színe szerint. A legérzékenyebb háttere van. A vöröses dombok keretezik az öbölét, amely éles ellentétben áll a virid lábaikkal.

Randy, a hajónk, egy wahoo -ban tekercseltünk, a legelső fogásunk!
Két kutya a hajónk felé rohant, és nemkívánatos ugatásokkal köszöntött minket. “A másik üdülőhelyhez tartoznak” – mondta Randy. “Még mindig nem használják fel a látogatók számára.” Érthető. Lehet, hogy Anawanginnak sokkal több van, mint a turisták részesedése, ám a Silanguin még mindig szinte hallhatatlan. Ha nyugalmat szeretne, ez lehet a legjobb San Antonio strand az Ön számára.

Még az itt található hullámok is sokkal barátságosabbak, sokkal enyhébbek, mint azok, amelyek a szomszédaikat csiklandozzák. A homok nem lesz olyan jól a nap alatt, ez a kérdés Nagsasa hamuval és Anawanginnal is felmerül. Néhány alapvető „üdülőhely” a partot vonja be. Alapvető szállásokat (és a mellékhelyiségeket), valamint a Paluto szolgáltatásokat kínálnak díj ellenében. (A bejárat általában a PHP150 -en van.) Ne várjon kortárs kényelmet. A Silanguint a szárazföldi Luzon többi részéből egy kiterjedt hegyi fajta és szétszórt erdők izolálták.

A Silanguin Cove -t egy Zambales -fokon lévő köpenybe helyezik, amelyet a Luzon szárazföldi részétől egy hegység választott el
A Silanguin strandját szürke homokkal, nem vulkáni hamuval szétszórják.

Kilátás a Puerto Silanguin -tól.
Silanguin -sziget
Egy kunyhó bérleti szerződéshez a Puerto Silanguinnál
Egy kedvtelésből tartott kutya vonzódik feléjük, amikor dokkolunk.
Az öböl déli gerincét a tengerig terjeszti, és egy kicsi, sziklás szigeten van, amelyet szintén a Silanguin területnek neveznek. Az öböl a megkérdőjelezhető Nyugat -Fülöp -szigeteken néz szembe. A Fülöp -szigeteki Haditengerészet hajója a látogatásom során a környéken barangol. Gazdag tengeri erőforrásai szintén nagymértékben kínálnak a regionális halászok számára. Az utóbbi időben halászati ​​kirándulások alakultak ki, és a hajósok szintén lehetővé teszik a vendégek számára, hogy szabadidőt halászhassanak.

Hajó túrákhoz: Kapcsolattartó: Harry Balais, a 7107 -es szigetek kirándulásai a + 639176274945 telefonszámon

Hol maradjon: A kemping a legjobb módszer a hely bázisok hangulatának megtapasztalására. Ha ez nem a te dolgod, akkor az egyik üdülőhelyen maradhat. A Puerto Silanguin kétszobás kunyhóval rendelkezik P1500-ra éjszakánként. A belépési töltés P150.

Hogyan lehet eljutni a Silanguin -öbölbe: A Silanguin elérésének legszembetűnőbb módja a Pundaquit segítségével, ahol a hajó kirándulások San Antonio sok strandjába állnak. A Pundaquitba jutáshoz busszal (Victory Liner) utazzon az IBA-ba, és szálljon le a San Antonio Market előtt (P250-270). Vegyünk egy triciklit a Pundaquitba (P30). Kirándulások A P2000 költsége a Silanguinba való visszatérő utazáshoz, valamint a P2500 -hoz olyan kiránduláshoz, amely szintén megáll a Capones -ban és a Camara -szigeteken. Az utazási idő körülbelül 1 óra.

Alternatív megoldásként szintén eljuthat a Silanguin -ba a Subic -öbölből, bár hosszabb utazási időre (2 óra) van szüksége.

LIST OF EXPENSES:

Entrance Fee: P150

Bus Fare (Manila-San Antonio): P250

Tricycle Fare (San Antonio-Pundaquit): P60 per 2 pax, or P30 per pax

Boat tour: P2000-P2500

További ötletek a YouTube -on ⬇️⬇️⬇️

Kapcsolódó hozzászólások:

ANAWANGIN COVE & NAGSASA COVE: budget plan travel guide

Anawangin Cove: Overnight camping in Zambales, Philippines

Anawangin Cove: Misadventures in Zambales, Philippines

Nagsasa Cove, Zambales: Felkel a hamuból

The Silence of Talisayen Cove, Zambales

10 interesting things to perform in SAN ANTONIO, ZAMBALES

A 12 legfontosabb hosszú hétvégi úticél Manilából (nincs szükség járatra)

WHITE ISLAND: The naked Temptress of Camiguin, Philippines

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *