Hogyan töltsünk 5 napot Párizsban

Utoljára frissítve: 2010/19/20 | 2020. január 19.

Párizs. Ez az egyik kedvenc úticélom az egész világon és egy olyan városban, amelynek életre telik.

Sokkal több alkalommal jártam a városban, mint emlékszem – még egy ideig oda költöztem -, mégis alig megkarcoltam a felületét.

Érthető, hogy nehéz a párizsi utazás megtervezése. Amikor úgy gondolja, hogy látott mindent, amit a város kínál, új látnivalókat, új kávézókat vagy új piacokat talál a felfedezésre. Vannak rétegek ennek a városnak – ezért részben ezért szeretem.

Úgy tűnik, hogy a legtöbb utazó körülbelül három napig ellátogat Párizsba, mielőtt továbbmegy. Látják a legfontosabb eseményeket, készítenek néhány fényképet, és lépnek tovább.

Noha három nap jobb, mint a semmi, azt hiszem, sokkal több időre van szüksége. Ideális esetben azt hiszem, hogy legalább öt napot Párizsban vásárolni kell, hogy megnézze a Lights City által kínált minimális minimumot. Túl sok tennivaló van.

Annak érdekében, hogy megtervezze a párizsi utazást, és kitalálja, mit kell látni, mit kell tenni, hol maradjon, és hol kell enni, itt van egy ötnapos látogatásra javasolt utazási tervem (és néhány egyéb javaslat, ha úgy dönt, hogy költi. hosszabb ott!)

A Párizsi utazási terv kiemeli

1. nap: Champs-élysées, Arc de Triombhe, a latin negyed és még sok más!
2. nap: Louvre, Musée d’Orsay, Musée de l’Orangerie és még sok más!

3. nap: A Versailles -i palota, a Père Lachaise temető és még sok más!

4. nap: Eiffel -torony, Les Invalides, Holokauszt Múzeum és egyebek!

5. nap: Párizsi katakombák, Rue Mouffetard, Musée de Cluny és még sok más!

Hol lehet enni: Kedvenc éttermeim Párizsban

Mit kell látni Párizsban: 1. nap

Töltse az első napját Párizs körül sétálva. Sok látnivaló van, és jó fél napot (vagy egész nap) tölthet a macskaköves utcákon, parkokon és a város környékén. Ha egy ingyenes gyalogtúrával szeretné orientálni magát, ezek nagyon jók:

Fedezze fel a sétákat

Városi ingyenes túra

Új Európa túra

Fizetett túrákért nézze meg az útmutatót. Mindenféle gyalogos kirándulásuk van (valamint múzeumi és élelmiszer -túrák). Van valami minden érdeklődésre!

Ha azonban követni szeretné a gyalogos túrámat, itt van a javaslatom a Párizs körüli „orientációs séta” -ra:

Kezdje a Champs-élysées-en, és nézze meg az ív triombát. Általában nincs vonal, és a nap elindításához elsöprő kilátás nyílik a városra. Sétáljon le a Champs-Élysées-en és a Place de la Concorde-n keresztül, ahol látni fogja a luxor obeliszkot, amelyet a francia ellopott az egyiptomiaktól. Több mint 3000 éves és 75 méter magas. Ez a tér az volt, ahol az 1789-1799-es francia forradalom során az embereket is gilillálták.

Sétáljon le a Champs-Élysées-en a Jardin des Tuileries-en keresztül, egy gyönyörű kertben, amelyben egykor otthon volt egy palota, amely az 1800-as években leégett. Álljon le és csodálja meg a Louvre -t, mielőtt tovább folytatná a Rue Rivoli -t, és átjut a város eredeti szakaszába az île de la cité -en. Itt építették a rómaiak eredeti települését.

Élvezze a Pont Neuf -ot és a IV. Henrik szobrát. Ezt a kőhídot, az első Párizsban, 1578-ban épült. Sétáljon minden idők kedvenc templomához, Saint Chapelle-hez, rendkívüli 12. századi ólomüvegével. Általában van egy vonal, tehát foglaljon jegyet a fejlesztés során, ha a belső teret szeretné látni.

Ezután induljon a földalatti római romokhoz, majd látogasson el a Notre Dame -ba, a világ sok népszerű gótikus templomába. 2019 -ben a tűzben sérült, és bezárt, azonban még mindig be tudod venni a romokat.

Ezután menjen délre a latin negyed felé. Ez a terület meglehetősen turisztikai, de ha kiszáll a fő húzásról, akkor a sikátorok és a kávézóban bélelt négyzetek labirintusában találja magát, amelyek messze vannak a helyi nyaralók hangoutjaitól.

Látogasson el a Pantheonba és a Honor Franciaország sok népszerű holt állampolgárába, mielőtt nyugatra indul a Jardin du Luxembourg felé, ahol visszarúghat és élvezheti az életet. Nagyszerű emberek néznek itt, és ez a város egyik legjobb parkja.

Ezután menjen északra, hogy megnézze a Szent Sulpice -t. Ha a DA Vinci kódba lép, akkor megpróbál szimbólumokat és rejtett jelentéseket találni az egész egyházban. Ha a szimbólumok nem érdekelnek, csak csodálkozzon, mennyire nagy ez a hely.

Addigra késő délutánnak és a legjobb időnek kell lennie egy kávézóban való leállításhoz, a bort vásárolni és a párizsi utat.

Ô chateau
Ez az egyik legjobb hely Párizsban, ahol részt vesz egy fehérbor kóstoló órában, vagy fehérbor és sajt ebédet tarthat. Az ételek bőségesek, és a borokat nagyon nagylelkűen öntik és újratöltik. Nagyon ajánlom az ebédfehérborosztályt, mivel ez megfizethetőbb, és a napra nagyon tele lesz; Nagyon részletesen részletezi a fehérbor történetét Franciaországban.

68 Rue Jean-Jacques Rousseau, 1. kerület, +33 1 44 73 97 80, o-chateau.com. Ellenőrizze a weboldalt az utolsó pillanatban. Az árak 65 EUR körül kezdődnek.

Mit kell látni Párizsban: 2. nap

A Louvre

Több mint egymillió műalkotással, you could spend a whole month in the Louvre and still not see everything! I don’t particularly take pleasure in medieval art; it’s too religious for me, and I can only see so lots of pictures of Mary and Jesus before I get bored. Nevertheless, the museum is worth seeing, and I spent about five hours exploring all the masterpieces and marveling at the old royal palace. You could easily spend a lot more time if you’re an art buff too. If you’d just like to see the highlights, expect to spend a couple hours.

Musée du Louvre, 1st arrondissement, +33 1 40 20 53 17, louvre.fr. opening hours: M, Th, Sa–Su (9am–6pm), W, F (9am–9:45pm), Tu (closed). Admission is 17 EUR. They also offer complimentary admission for all visitors on the first Saturday of each month from 6pm-9:45 p.m. and on Bastille Day (14 July). Admission is also complimentary for EU residents under 26.

Musée d’Orsay

The Musée d’Orsay, located in close proximity to the Louvre, houses the best impressionist and post-impressionist work in Paris. It’s one of the largest museums in Europe and my favorite museum in Paris. I always go when I’m in town. The museum see over 3 million visitors annually and is home to masterpieces by all the great artists of the world, including Degas, Monet, Manet, and Van Gogh, to name a few. I could spend hours here and never get bored.

1 Rue de la Légion d’Honneur, 7th arrondissement, +33 1 40 49 48 14, musee-orsay.fr. opening hours: Tu–W, F–Su (9:30am–6pm), Th (9:30am–9:45pm), M (closed). Admission is 14 EUR and complimentary first Sunday of the month.

Musée de l’Orangerie
Finish off a wild museum day with this Monet showcase. The museum displays eight tapestry-sized Nymphéas (water lilies), housed in two plain oval rooms. Monet painted these images later in his life, and each one represents a different time of day and season. There’s a bottom floor that shows other works too.

Jardin des Tuileries, place de la Concorde, 1st arrondissement, +33 1 44 50 43 00, musee-orangerie.fr. opening hours: W–M (9am–6pm), last entry at 5:15pm, Tu (closed). Admission is 9 EUR, complimentary on the first Sunday of the month.

Budget travel tip: get the Paris museum Pass. This four-day pass costs 66 EUR and covers over 50 museums and attractions in Paris. It covers all the museums above, so getting this pass and using it to see all the attractions provided in this post will save you around 50 EUR! You can also get a two-day pass for 52 EUR or a six-day pass for 78 EUR.

want to travel Europe like an expert?

get all my best Europe travel ideas as well as a complimentary planning toolkit that includes the following guides sent to your inbox:

how to stay past the 90 Day Limit

61 savvy travel Tips

The utmost packing Checklist

My favorite companies to Use

My step-by-step trip planning Guide

send me travel tips!

What to See in Paris: Day 3

The palace of Versailles

It takes a full day to really take pleasure in a trip to the palace of Versailles. located around an hour from Paris, spend the day exploring the château, get lost in the surrounding gardens, and soak up the elegant lifestyle of France’s former monarchy. Make sure you see the estate of Trianon (known as Marie Antoinette’s estate) as well, which includes a fake peasant village created to supply picturesque views and fresh milk and eggs for the Queen.

Versailles is a massive and beautiful so don’t rush your visit. a lot of people see the palace first, then the gardens, and then Marie-Antoinette’s estate. If you do everything in reverse, you’ll be able to avoid the crowds. Additionally, go on a weekday to avoid the worst of the crowds.

What’s the inside of the palace like? Here’s a video excursion of the palace of Versailles to whet your appetite:

Place d’Armes, Versailles, +33 1 30 83 78 00, en.chateauversailles.fr. opening hours: Tu–Su (9am–6:30pm), last entry at 5:45pm, M (closed).

“The Passport” ticket gives you admission to all the palace excursions (grounds, Trianon Palaces, and Marie Antoinette’s estate), the musical Fountain Show, the musical Gardens, and the exhibitions: 27 EUR (one day, with passport), 30 EUR (két nap).

Père Lachaise Cemetery

Finish off the day with a train ride east of the city center to visit Paris’s a lot of popular graveyard, where you’ll see the graves of celebrities like Antonio de La Gandara, Honoré de Balzac, Sarah Bernhardt, Frédéric Chopin, Jim Morrison, Édith Piaf, Camille Pissarro, Gertrude Stein, and Oscar Wilde.

It’s a beautiful place for a quiet, reflective stroll. just make sure you’re out before it closes at 5:30pm.

LEARN MORE: checking out Père Lachaise Cemetery

What to See in Paris: Day 4

Eiffel-torony

The Eiffel Tower is Paris’ a lot of famous monument. built in the 1880s, it was actually disliked by lots of people when it was first built. Standing 324m (1,63ft) tall, it uses the best views of the entire city. To beat the crowds, get here early in the morning. If you wait until the afternoon, you’ll find yourself waiting in line for hours.

Afterward, have a picnic on the lawn and take pleasure in the sunshine and the views. It’s one of my favorite things to do in the city.

Champ de Mars, 7th arrondissement, +33 8 92 70 12 39, toureiffel.paris. opening hours: daily (9am–midnight) during the summer, with slightly shorter hours during the rest of the year. Admission is 10.40-25.90 EUR per person, depending on how high you go.

Wander Rue Cler
Located near the Eiffel Tower, this street is filled with good Parisian eateries. You’ll find cheese, meat, bread, vegetable, and chocolate stores to explore. I never walk away from this street without a pile of food and wine.

Whenver I’m here, I eat my way through this street and then get a lot more for later. It’s one of my favorite streets in Paris.

Paris Sewer Tour
This excursion is absolutely an off-the-beaten-path attraction and isn’t too far away from the Eiffel Tower. You’ll learn about the interesting history of Paris’s sewer system.

You may be put off by the idea of a “sewer tour,” but don’t be. It doesn’t smell down there and you’ll learn how modern Paris pertained to be. before there was a suitable drainage system, waste from the city just ended up int the river. It then spread disease and polluted the entire area, putting the entire city at risk. It wasn’t until the city developed a complex sewer system that it was able to get rid of diseases, improve trade, and develop into the world-class city that it is today.

Note: The sewers are closed for restorations until sometime in 2020.

Les Invalides (The tomb of Napoleon)
Also known as Hôtel national des Invalides, this massive complex was built in 1670 by Louis XIV as a healthcare facility for wounded soldiers. Nowadays it’s home to several museums and monuments, including the Musée de l’Armée (the military museum of the army of France) and Napoleon’s tomb.

It is one of the most detailed history museums I’ve ever visited, and you’ll need at least three hours to see it properly. While military history may seem boring, this museum is really a history of France, the Revolution, and Napoleon. It is fascinating and extraordinary in its depth. I cannot recommend it enough.

Place des Invalides, Musée de l’Armée, 129 Rue de Grenelle, 7th arrondissement, +33 810 11 33 99. opening hours: daily from April through October (10am–6pm), and daily from November through March (10am–5pm). Admission is 12 EUR.

The museum of the Shoah (the Holocaust Museum)
Despite having an exceptional exhibit on France, anti-Semitism, and the Holocaust, the museum of the Shoah never draws a lot of people. It’s a real shame, as the information and collection here is really great and in depth. I’ve been to lots of Holocaust museums, and this is one of the best and a lot of in-depth in the world. I highly recommend it.

17 Rue Geoffroy l’Asnier, 4th arrondissement, +33 1 42 77 44 72, memorialdelashoah.org. opening hours: Su–F (10am–6pm), Th (10am–10pm), Sa (closed). Admission is complimentary and a complimentary guided excursion is given at 3pm (in English) on the second Sunday of every month.

What to See in Paris: Day 5

Paris Catacombs

The Catacombs of Paris are a fascinating but grim vacationer attraction. They go on for miles (no one really knows how far) and the limitless winding tunnels house thousands of bones. only a small section of the tunnels are open, and there’s a ton of history and information about the growth of Paris. The Catacombs themselves are actually old stone quarries that were located far outside the edge of the city during medieval times. There’s always a long line, so book your ticket online beforehand and don’t wait outside!

1 Avenue du Colonel Henri R

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *